Voor wie is Habbo bedoeld?
Habbo is gemaakt voor jongeren in de leeftijd 12 tot 20 jaar. Het is kinderen jonger dan 12 jaar na december 2008 niet toegestaan om een account te registreren. Gebruikers jonger dan 16 jaar zijn verplicht om voor registratie toestemming aan hun ouders te vragen en samen met hun ouders de Algemene Voorwaarden door te lezen voor zij zich registreren.

Met ingang van 30 december 2008 zijn de registratieregels in Habbo Nederland aangepast aan de regels die op de andere Habbowebsites gelden. Alleen personen van 12 jaar en ouder mogen een account aanmaken.

Mocht uw zoon of dochter vóór deze datum een Habboaccount hebben aangemaakt en nog niet de minimumleeftijd van 12 jaar hebben bereikt, mailt u ons dan zodat wij uitleg kunnen geven over het begeleid bezoeken van Habbo. Selecteer 'Ik ben een ouder' uit het menu.

Mocht uw kind jonger zijn dan 12, maar wel uw toestemming hebben om een nieuw account te maken op Habbo.nl, mailt u ons dan zodat wij u meer uitleg kunnen geven over de achtergrond van onze leeftijdsgrens. Selecteer 'Ik ben een ouder' uit het menu.

Zo kunt u per mail contact opnemen met Habbo
Heeft u specifieke vragen, gebruikt u dan onze contactformulier om ons te e-mailen. Selecteer daarbij 'Ik ben een ouder' uit het menu.

Is Habbo Hotel een veilige plek voor mijn kind?
In Habbo zijn zeven dagen per week, tussen half 7 's morgens en half 2 's avonds betaalde toezichthouders aanwezig die Moderators genoemd worden. Deze medewerkers zijn door een strenge selectie gegaan en ervaren in het toezicht in online communities. Zij kunnen herkend worden aan hun Habbo Staff insigne. Moderators kunnen gebruikers die de Habbo Regels overtreden waarschuwen, uit een kamer gooien en verbannen uit het hotel. Met klik op het blauwe vraagteken dat zich rechtsonder in het scherm bevindt kan een Moderator gealarmeerd worden, vanuit elke kamer in het hotel.

Elk gesprek dat in het hotel plaatsvindt gaat door een taalfilter voordat het op het scherm verschijnt. Dit verwijdert scheldwoorden, racistische en seksistische opmerkingen en ander ongepast taalgebruik. De filter werkt ook op Habbonamen en -missies, op kamernamen en de beschrijvingen daarvan. Ze worden dagelijks bijgewerkt en bevatten vele honderden woorden en uitdrukkingen die ongepast of kwetsend zijn.

Berichten die via de Instant Messenger van het hotel ontvangen worden en die tegen de Habbo Regels zijn of als kwetsend worden ervaren kunnen worden aangeven bij de Klantenservice van Habbo Hotel. Wordt in zo'n bericht om een wachtwoord of andere persoonlijke gegevens van uw kind gevraagd, dan blokkeren wij de toegang voor dat account en de bijbehorende computer.

Buiten deze maatregelen werken we hard aan de voorlichting van onze gebruikers over hoe ze veilig plezier kunnen hebben in het hotel en op internet in het algemeen. In aanvulling op onze informatie over veiligheid besteden we in het Hotel en op de homepage aandacht aan dit onderwerp.

We maken u erop attent dat Habbo Hotel nooit via MSN of vanaf een Hotmailadres contact zal opnemen met gebruikers. Meldt u het alstublieft bij ons als u het vermoeden heeft als iemand zich via mail of Messenger voordoet als medewerker van Habbo Hotel.

Zijn de persoonlijke gegevens van de gebruikers beveiligd in het hotel?
We hanteren een strikt Privacyreglement en geven de gegevens van uw kind niet aan anderen - niet aan andere Habbo?s en niet aan bedrijven anders dan Sulake Corp Oy. Voor alle medewerkers is door de gemeente waarin de medewerker woonachtig is een Verklaring van goed gedrag ("Verklaring omtrend het gedrag") afgeleverd.

Waarom Habbo het e-mailadres en geboortedatum van haar gebruikers weten?
Het e-mailadres dat uw kind bij registratie invult gebruiken we om een e-mail te kunnen sturen met het password, als de gebruiker dat vergeten is, maar ook voor andere klantenservice gerelateerde zaken. Habbo's kunnen zelf aangeven of ze andere e-mail (zoals onze nieuwsbrieven) via mail van ons willen ontvangen. De geregistreerde geboortedatum is hierbij een extra veiligheidscheck.

Zijn er kosten verbonden aan de toegang tot Habbo Hotel?
Aanmelden en toegang zijn gratis - de meeste Habbo's gebruiken onze dienst zonder daarbij kosten te maken. Voor een aantal diensten wordt een bedrag gevraagd, zoals sommige spelletjes (het schoonspringen bij de zwembaden) en meubilair voor in de eigen kamer (door de meeste Habbo's 'Meubi' genoemd).

Voor deze diensten betaal je met Habbo Credits, het betaalmiddel in het hotel. Credits kunnen op verschillende manieren gekocht worden, zoals per sms, creditcard, Minitix, Wallie-card of vaste telefoon. Voor meer informatie over het kopen van Habbo Credits en de kosten die daaraan verbonden zijn kunt u contact opnemen met de afdeling Player Support van Habbo via het contactformulier.

Wat kan ik doen als zonder mijn toestemming Credits zijn gekocht?
De betaalmethoden van Habbo Hotel werken niet met abonnementen. Voordat iedere transactie begint vertellen wij onze gebruikers dat er toestemming moet zijn van degene die de rekening betaalt. De enige manier waarop kosten op uw telefoonrekening geboekt kunnen worden is als iemand in huis de telefoon oppakt en ons Habbo Credits Lijn belt of een sms stuurt. Mocht u meer informatie willen over hoe u deze telefoondiensten kunt blokkeren van uw mobiele telefoon of huistelefoon neemt u dan contact op met uw provider.

Is in uw huishouden door een minderjarige zonder uw toestemming gebruik gemaakt van de betaalde diensten van Habbo Hotel en wilt u daarover meer informatie, neemt u dan alstublieft contact op met de afdeling Player Support van Habbo via het contactformulier.

Hoe kan iemand de Credits of Meubels van mijn kind stelen?
Om op naam van een ander in het hotel in te kunnen checken moet je diens password weten. Alleen dan kan vervolgens de Meubi afgepakt worden of de Credits verbruikt worden. Wij informeren en adviseren de gebruikers over hoe je je Habbo-account kunt beschermen. Een ieder die een Habboaccount aanmaakt ontvangt bij binnenkomst een e-mail en een bericht in zijn Instant messenger waarin een en ander uitgelegd wordt.

In welke gevallen gaan jullie over tot het verbannen/blokkeren van een Habbonaam?
De Moderators gaan alleen over tot een verbanning als er duidelijk aantoonbaar bewijs van een overtreding van de Habbo Regels in een chatlog geregistreerd staat. Deze logs worden aangemaakt zodra er door een Habbo via het blauwe vraagteken om hulp word geroepen.

Alle berichten die via het hierboven genoemde 'blauwe vraagteken' worden verstuurd, kunnen door de Moderators worden gelezen zonder dat ze in de kamer aanwezig hoeven te zijn.
De eerste stap die een Moderator neemt, is het verwijderen van de Habbo die in de fout is gegaan, over het algemeen gevolgd door een bedankje aan de aangever. We kunnen Habbo's aanspreken zonder daadwerkelijk in de kamer te zijn. De hulp die geboden wordt door de Moderator is daardoor niet in alle gevallen direct zichtbaar voor de Habbo.

In geen geval gaan wij tot een verbanning over via 'horen zeggen'. Er is altijd ondersteunend bewijs in een chatlog nodig om een account te blokkeren.

Ook berichten die via de Instant messenger worden verstuurd kunnen worden gecontroleerd en misbruik van deze Instant messenger en het overtreden van de Habbo Regels via berichten naar Habbo's in de Instant messenger wordt gestraft met een (tijdelijke) blokkering van de toegang tot het spel.

Bij ernstige overtredingen (o.a. diefstal of pogingen tot diefstal van wachtwoorden en meubels) kunnen we besluiten tot een permanente verwijdering uit Habbo Hotel.

Waar kan ik meer informatie vinden over Habbo Hotel?
Deze handleiding bevat slechts een summier overzicht van de functies van het hotel - meer uitgebreide informatie kunt u vinden in e andere rubrieken van deze FAQ. Heeft u specifieke vragen, gebruikt u dan onze contactformulier om ons te e-mailen. Selecteer daarbij 'Ik ben een ouder' uit het menu.